את מי צריך להכיר?
נטוורקינג. איזו מילה שחוקה.
אבל נכונה הקלישאה שנטוורקינג פותח דלתות. העניין הוא שלא לכולנו יש את הקשרים ה"נכונים" ואני אומרת את זה בתור אחת שנכנסה להייטק מבלי להכיר איש בחברה אליה נכנסתי, על ידי הגשת קורות חיים דרך האתר, אבל בדיעבד כנראה שהיום הייתי עושה את זה אחרת.
איך עושים נטוורקינג זו אומנות, מאד ממליצה אם יש לכם הזדמנות פעם ללכת להרצאות בנושא הזה של ניצן כהן ארזי או ליאת נתנאל. אבל בנתיים, כמה טיפים איך עושים נטוורקינג, איפה אפשר להכיר אנשים חדשים ברשת, כיצד נכון להגיב לאנשים על פוסטים (אם בכלל) ועוד סדרה של טיפים ממוקדים סביב הנושא הזה.
במקום להתמקד באיך עושים נטוורקינג נכון, החלטתי להציג לכם את המקומות שאתם יכולים לעשות בהם נטוורקינג ועל הדרך להעשיר את הידע המקצועי שלכם.
המקומות המובנים מאליהם- קהילות מקצועיות ומיטאפים.
מיטאפים אלו מפגשים (כרגע מתקיים בזום) סביב נושא מסויים, בדרך כלל מקצועי, יכול להיות דוברת אחד או מספר אבל האנשים בקהל הם לרוב יהיו האנשים הכנונים ביותר ליצירת נטוורקינג וזו מכוון שכולכם שם מתוך מכנה משותף אחד- נושא המיטאפ והתוכן (אני רוצה להאמין שלא האוכל).
איך לייצר נטוורקינג נכון במיטאפים?
קריאה נהדרת בנושא תמצאו פה. הנה כמה טיפים אישיים שלי שהם לא בהכרח המובנים מאליהם כמו "תחזרו על השם של האדם שפגשתם כדי לזכור אותו" או "תקראו מראש על המרצים והנוכחים במידה ויש אפשרות ותסמנו לעצמכם נושאי שיחה איתם".
1. אל תלכו למיטאפים לבד, לכו עם חבר או מכרה מהעבודה, הרבה יותר מרגיע להתחיל ביחד ולהפצל בשלב מאוחר יותר אחרי שצוברים בטחון, דרך אגב גם להתחיל שיחה בשניים זה נהדר.
2. שימו לב שאתם לא משתלטים על השיחה, שואלים שאלות וכוללים את כל מי שלידכם ( ממש כמו בכיתה א').
3. אנשים מעניינים או כאלו שתרצו להמשיך איתם את הקשר המקצועי- שימו לב שאתם משאירים שאלה פתוחה או מציעים עזרה במשהו מסויים, זה יכול להיות חיבור לאדם שאתם מכירים או ארגון, מה שחשוב לקחת את הפרטים ולעשות פולו אפ על הנושא יום אחרי האירוע ( לשמור על הרלוונטיות של העניין) וכמובן שהחלק הכי משמעותי הוא להיות אמינים, אמרתם שתעשו פולו אפ, החלק הקריטי שלו הוא לגרום לזה לקרות. 4. כולם קופצים על המרצה בסוף - המלצה שלי במידה והמרצה מוקפת באנשים ושאלות, צרו איתה קשר בלינקדין באותו הערב או יום למחרת, עם מחמאה על התוכן ושאלה\הארה שלכם + זה יתן לכם קשר נוסף ככל הנראה בלינקדין ותוכלו לעקוב אחרי תוכן מעניין שהם יוצרים לאורך זמן.
5. לא לדרוש כלום ממישהו שהרגע פגשתם, גם אם אתם יודעים שהוא מחובר למישהו, גם אם אין לכם ספק שהוא יכול לעזור, לא נדרוש מבן אדם שהרגע הכרנו רשמית כלום - מתי כן נוכל לבקש? בעיניי כשיבנה האמון ותראו את הערך שלכם וכמובן אם יש משהו ספציפי לבקש אבל עדיף לא על רגל אחת באירוע שיש בו עשרות שיחות ודברים יפלו אלא יום למחרת. יותר מזה עכשיו יש לכם מכנה משותך ,האירוע, שאיתו תוכלו להתחיל את השיחה.
6. תור הוא הזדמנות להכיר אנשים חדשים, עומדים בתור לקפה? מעולה, עד שיגיע תורכם אתם יכולים להתחיל לדבר עם אנשים אחרים שעומדים בתור.
7. מתי לא להפריע לאנשים במהלך אירוע? אם בן אדם בסלולרי שלו, זו שפת גוף ברורה שאומרת, אני לא זמין. ולכן תמנעו מלהפריע או לחכות לידו עד שיסיים. מישהי באמצע שיחה, אל תכנסו באמצע השיחה ותנסו להשתלב ולהביע את דעתכם כאשר לא שמעתם את כל השיח ואתם לא יודעים את ההקשר. *עוד משהו בקטנה, נועה אוחיון הנפלאה, לימדה אותי על פונקציה קטנה בלינקדין שממש משנה - מצא את החברים שלי,כרגע הם אומרים שהיא זמנית לא פעילה (כנראה כי אין כנסים) אבל שווה לשים לב אליה במידה וזה יחזור. ברגע שהפעלתם את הפונקציה הזו, כל אדם אחר ברדיוס הקרוב שלכם עם הפונקציה פועלת יופיע לכם על המסך, כלומר מראש תוכלו להרחיב את הרשת הוירטואלית שלכם על ידי התוסף הזה + תוכלו לפנות לאנשים ולהגיד (בצורה לא קריפית):
היי, לפי הלינקדין ראיתי שגם את באירוע ___ שמי ___ ואני עובד\מתעניין ב___ אשמח לדבר על - שם ההרצאה\ מיטאפ ולשמוע איך היה לך.
או לכתוב כל דבר בסגנון שיעזור לכם להתחיל שיחה.
איפה אפשר למצוא מיטאפים?
בקבוצת הפייסבוק המיטאפיסטיות שלא סגורה רק לנשים
בעמוד של Wize הרצאות על הבר
בגיקטיים, יש להם תור חודשי של המלצות על מיטאפים
כמובן שבMeetup הפלטפורמה
מכוון שהפלטפורמה של איוונטברייט היא חינמית לרוב לאירועים חינמים, היא הפכה גם למאגר אירועים לא קטן
נטוורקינג בסושיאל
לפני שנתחיל יש שני בלוגים מומלצים מאד שכדאי לכם לקרוא על איך לפנות לאנשים עסוקים, הראשון של ליאור פרנל, השני טרי מהתנור של מורד שטרן. זה יתן לכם את הבסיס לפניה.
בנוסף למה שהם כתבו אוסיף שאני ממליצה לחשוב על -
1. הגמישות שלכם בפנייה, כלומר למה פניתם? האם אתם רוצים שהם יבואו לדבר באירוע? אם כן, חשוב שתפנו לפחות חודש לפני, לרוב אנשים עסוקים ונדרשת גמישות מבחינת הלוז שלכם כדי להתאים לשלהם.
2. איפה הם נמצאים בעולם? זכרו שברוב העולם עובדים בין שני לשישי ולכן לפנות למשהו בארה"ב ביום ראשון אומר שהוא יראה את המייל רק ביום שני ביחד עם עוד מיילים שהצטברו לו בסופ"ש ויכול להיות שילך לאיבוד.
3. מי אתם? לפני שאתם פונים לבן אדם תוודאו שהרשתות החברתיות שלכם מעודכנות, לפחות הלינקדין, אם אדם יחפש אתכם חשוב שתיהיה עיקביות בין מי שאתם מציגים את עצמכם לאיך שאתם מוצגים ברשת.
אבל נגיד שאתם לא רוצים לכתוב פנייה לבן אדם מסויים באיזשהו נושא אלא להגדיל את הרשת החברתית שלכם בשילוב עם להיות יותר מעורבים בנושא מקצועי מסויים ולאט לאט להפוך לבעלי דעה בנושא (לא בהכרח מובילי דעה זה דורש ניסיון מקצועי בתחום המדובר, לא משנה מה הוא).
איך עושים את זה?
תתחילו להצטרף לקבוצות פייסבוק מקצועיות בתחומי העניין שרלוונטים אליכם + קבוצות כלליות יותר שיכולות לתת לכן מידע, תשובות לשאלות וכמובן נטוורק חדש של אנשים שמתעניינים באותם תחומים שלכם.
תדאגו מעתה שכשאתם מגיבים על תוכן מקצועי זה לא "נפלא" "מרגש" "אלופה", אלא שגם התגובה שלכם תיהיה ראויה לתגובה מהצד השני מקצועית, כתבו מהניסיון האישי שלכם, כתבו מה למדתם מהפוסט או צרפו מאמר נוסף שקשור לנושא ששווה קריאה וקראתם (כן אל תצרפו משהו שלא קראתם קודם).
אתם לא חייבים לצרף אנשים כחברים, אתם יכולים להתחיל ב"לעקוב אחריהם" (follow) כך תיהיו חשופים לתוכן שלכם גם אם הם לא חברים שלכם.
איפה מוצאים את הקבוצות האלו?
יש כל כך הרבה שאני בוודאות הולכת להחמיץ 80% מהם אבל הנה אלו שאני מכירה ויכולות לעזור לכם (בעיקר בטק)
לא בטוחים בכלל מה אתם רוצים לעשות? קצת מחפשים אנשים שהם בשלב החיפוש כמוכם? רוצים לקבל השראה מאחרים?
שתי קבוצות : אנשי העולם החדש ומתחבטי המקצוע.
מתעניים ביזמות, סטארטאפים ועולם הטק בכללי ופרטני?
שאלות ותשובות- עזרה לסטארטאפים , יזמים עבור יזמים ,סטארטאפ לסטארטאפ (קבוצה של חברת מאנדיי), יזמיות
כדי לחפש קבוצות רלוונטיות למנהלי מוצר למשל? חפשו בשורת החיפוש בפייסבוק גם בעברית וגם באנגלית " מנהל מוצר" וחפשו קבוצות זה ימצא לכן לא מעט. כבר בשלב ההצגה של הקבוצה תראו כמה פוסטים בממוצע מפורסמים בשבוע, כך תדעו אם זו קבוצה פעילה או לא.
קבוצות נפלאות נוספות יהיו מבוססות מהיסטוריה האישית שלכם, בוגרי אוניברסיטה\ יחידות צבא, קבוצות אזוריות ומגדריות יכולות לעזור לכם להגיע לאתגר הבא שלכם. יודעים מה? רוצים עזרה במציאת הקבוצות המקצועיות האלו? תכתבו לי בתגובות לפוסט על העניין בלינקדין ואגיב לכן עם קישורים לקבוצות
אז איך עושים נטוורקינג און ליין?
יכול להיות שלחלקנו זה יהיה קל יותר אפילו לנהל את זה ברשת ולא באירועים פיזיים. יש לא מעט אירועים כמו ה"בלנדר" יוזמות חברתיות להכיר אנשים חדשים סביב נושאים או סתם כדי להגדיל, חפשו מיטאפים תמצאו את היוזמות האלו.
איך כל זה קשור לחיפוש העבודה שוב?
בסוף, לא משנה אם מישהו יעזור לכם להכנס למקום עבודה ויעזור לכם לקבל ראיון ראשון או תתקבלו על סמך הקורות חיים שלכם והמאמצים שתעשו לבד, מאד משנה אחר כך מה תעשו עם התפקידים שלכם.
לייצר לעצמכם קהילה מקצועית, של אנשים שאפשר להתייעץ איתם, לקבל השראה וללמוד מהם, זה מפתח להתפתחות אישית שלכם ולהצלחה שלכם בתפקיד לעיתים.
מה אתם לוקחים מכאן? תמצאו 5 קהילות מקצועיות שאתם יכולים להיות חלק מהם וחפשו 3 אנשים מעניינים ששוה לעקוב אחריהם ויכולים אולי בתעיד לעזור לכם מקצועית.
נתראה מחר בבלוג האחרון של הסדרה.
אני מתרגשת, מה איתכם?
Comments